COVID-19 heeft digitalisering overal aangedreven. Wat is er de komende 4 jaar nodig om de vereiste snelle overgang naar een slimme economie te laten plaatsvinden? Welke plannen hebben politieke partijen om een sterk ondernemingsklimaat te creëren?

Het sterker maken van Nederland

Digitale technologieën spelen een cruciale rol bij het in stand houden van de samenleving tijdens de COVID-19-pandemie, onder andere zowel door werken op afstand te faciliteren, processen te automatiseren of contactloze transacties mogelijk te maken. Het toegenomen gebruik van technologieën heeft de samenleving versneld in transitie naar een slimme economie gebracht. Om deze transitie te kunnen versnellen en volbrengen moeten kernspelers van de transities, startups en scaleups, optimaal gepositioneerd worden om snel te groeien. Naast de oplossingen die deze bedrijven bieden voor de uitdaging van vandaag en morgen, kan Nederland zo maximaal profiteren van de banen- en productiviteitsgroei die deze bedrijven kunnen realiseren. Deze sector creëert de fundering voor de generaties van de toekomst. Hoe sterk dit fundament is hangt af van de inzet van het volgende kabinet om van de slimme economie een prioriteit te maken.  

 

 

 

Slimme economie 

Deze crisis heeft het belang van digitalisering vergroot en de noodzaak om als land klaar te zijn voor een slimme economie verschoven van ‘voor in de toekomst’ naar het nu. We redden het niet langer met het stutten van de huidige economie. De omslag moet gemaakt worden naar het ondersteunen van de transitie naar een slimme economie. Daarvoor is het belangrijk om overheidsbeleid af te stemmen op  behoeften van de nieuwe generatie ondernemers en de randvoorwaarden die nodig zijn om deze bedrijven te laten starten en groeien.

Een stimulerend overheidsbeleid is nodig om deze bedrijven de kans te geven om te kunnen starten en groeien met de snelheid die nodig is om internationaal het verschil te maken... Dit zorgt niet alleen voor een sneller economisch herstel, maar ook voor meer banen in de toekomst en een belangrijke concurrentiepositie voor Nederland op wereldniveau. De slimme economie gaat om het vergroten van de mens en zijn capaciteiten ten dienste van de uitdagingen van nu en de toekomst. Toepassing van technologie is hierin de drijvende kracht. Nu en in de toekomst.

Kies slim, kies tech! 

Om ideeën snel tot leven te brengen en op te schalen, moeten startups en scale-ups kunnen profiteren van de voordelen die worden geboden door een goed overheidsbeleid. Dankzij technologie innoveren startups en scaleups constant om de gebruikerservaring opnieuw uit te vinden. Dit zorgt niet alleen voor een sneller economisch herstel, maar ook voor meer banen in de toekomst en een belangrijke concurrentiepositie voor Nederland op wereldniveau. De slimme economie gaat om het vergroten van de mens en zijn capaciteiten. Technologie is hierin de drijvende kracht die een rijkere menselijke ervaring mogelijk maakt. Nu en in de toekomst.

Kies voor een ondernemend Nederland. 

In samenwerking met Dutch Startup Association

DSA

Bekijk de volledige uitzending van het verkiezingsdebat:

Frame 9-2

Lees de key takeaways van het debat

Investeren in nieuwe techkampioenen is essentieel voor een ‘slimme economie’ in de toekomst. 

Lees onze #KickstartNL Guest blogs

11 ambassadeurs uit de techsector leggen in 11 verschillende blogs de noodzaak voor de 10+1 punten uit het KickstartNL-manifest toe.

KickstartNl - Guest blogs
Join #KickstartNL

Lees hier ons Manifest

10+1 maatregelen die Nederland klaar maken om zich uit de crisis te innoveren.